Snelle Curry Laksa
Recept voor vier personen
Ingrediënten
1 eetlepel zonnebloemolie
1 ui, fijngesneden
3 tenen knoflook, fijngesneden
3 eetlepels gele curry pasta / laksa pasta
1 stengel sereh (citroengras), gekneusd
8 blaadjes citroenblad
50 gram Laos, in grove stukken gesneden
300 ml kippenbouillon
400 ml kokosroom
400 gr udon noodles
400 gr gepelde rauwe reuzengarnalen, ontdooid
zout & peper, naar smaak
Garnituur
4 bosuitjes, zeer fijn gesneden
4 eieren, hard gekookt in partjes
2 limoenen, in partjes
naanbrood, afgebakken
200 gram taugé
koriander, blaadjes fijngehakt
gebakken uitjes

Bereiding
- Olie verhitten in een pan, voeg ui, knoflook en curry pasta toe. Eén minuut bakken om smaken vrij te laten komen.
- Voeg de laos, sereh en het citroenblad toe. Wederom één minuut meebakken.
- Blus af met kippenbouillon. Laat ongeveer 15 minuten zacht koken.
- Haal met een schuimspaan de laos, sereh en citroenbladeren uit de bouillon.
- Voeg de kokosroom toe. Verwarmen maar niet meer aan de kook brengen.
- Voeg de noodles en garnalen direct hierna aan de curry soep toe.
- Na 4 - 5 minuten is de soep klaar. (Niet langer anders worden de garnalen en noodles te gaar)
- Serveer de soep in vier kommen, waarbij de noodles en de garnalen over de vier kommen verdeeld worden.
- Garneer de soep met garnituren naar keuze