Snelle Curry Laksa 

Recept voor vier personen

Ingrediënten

1 eetlepel zonnebloemolie

1 ui, fijngesneden

3 tenen knoflook, fijngesneden

3 eetlepels gele curry pasta / laksa pasta

1 stengel sereh (citroengras), gekneusd

8 blaadjes citroenblad

50 gram Laos, in grove stukken gesneden

300 ml kippenbouillon

400 ml kokosroom

400 gr udon noodles

400 gr gepelde rauwe reuzengarnalen, ontdooid

zout & peper, naar smaak

Garnituur

4 bosuitjes, zeer fijn gesneden

4 eieren, hard gekookt in partjes

2 limoenen, in partjes

naanbrood, afgebakken

200 gram taugé

koriander, blaadjes fijngehakt

gebakken uitjes

  

Rating: 5 sterren
1 stem

Bereiding

  1. Olie verhitten in een pan, voeg ui, knoflook en curry pasta toe. Eén minuut bakken om smaken vrij te laten komen.
  2. Voeg de laos, sereh en het citroenblad toe. Wederom één minuut meebakken.
  3. Blus af met kippenbouillon. Laat ongeveer 15 minuten zacht koken.
  4. Haal met een schuimspaan de laos, sereh en citroenbladeren uit de bouillon.
  5. Voeg de kokosroom toe. Verwarmen maar niet meer aan de kook brengen. 
  6. Voeg de noodles en garnalen direct hierna aan de curry soep toe.
  7. Na 4 - 5 minuten is de soep klaar. (Niet langer anders worden de garnalen en noodles te gaar)
  8. Serveer de soep in vier kommen, waarbij de noodles en de garnalen over de vier kommen verdeeld worden.
  9. Garneer de soep met garnituren naar keuze